penang karry - Phanaeng

Penang karry (Panang curry)

Penang er det thailandske navn for retten. Den kommer oprindeligt fra Malaysia, hvor den har fået navnet Phanaeng fra den by i Malaysia den kommer fra. Som med massaman karry er Penang (Phanaeng) karry en gryderet. Og den er ligeledes hurtigt at lave. Du kan desuden  tilsætte grøntsager efter behag i denne ret.

Antal personer:

3 – 4

Ingredienser:

  • 3-400 gr. kylling – eller andet kød. (skæres i tynde aflange strimler).
  • 1 ds. kokosmælk.
  • 3-4 røde chilier (hakkes efter smag, grov eller fint.)
  • 6-8 kaffir limeblade. (skæres i fine strimler)
  • 2 spsk. fiskesovs.
  • 2 spsk. penang karry paste.
  • Lidt olie.
  • Evt. grøntsager (frit valg alt efter smag).

Opskrift:

  1. Skær limbladene i fine strimler. Gem lidt af dem til pynt når du serverer.
  2. Del chilierne og skrab alle frøene ud, hak herefter chilierne (grov eller fint, alt efter hvad du foretrækker).
  3. Rens kyllingen (eller hvad kød du bruger). Kyllingen skæres i aflange tynde stykker.
  4. Put olien på panden, varm panden op til olien er godt varm.
  5. Tilsæt herefter penang karry paste og rør godt rundt i pasten så den bliver fordelt ud over hele panden.
  6. Tilsæt kokosmælken og rører godt rundt.
  7. Mens kokosmælken varmes op, putter du kyllingestykkerne på panden og svitser dem hurtigt. Put dem herefter ned til kokosmælken.
  8. Tilsæt efterfølgende dine hakkede chillier, limebladene og fiskesovsen og rør rundt.
  9. Hvis du vælger at putte grøntsager i retten skal de i sammen med chilierne og fiskesovsen.
  10. Retten skal simre i ca. 10 – 20 minutter alt efter størrelsen på kødet og hvis du har puttet grøntsager i. Retten er færdig så snart kød og grøntsager er mørt.

Noter:

Også denne ret passer rigtig godt sammen med den stærke thailandske salat med agurk og retten serveres selvfølgelig sammen med ris.

6 år ago

7 Kommentarer

  1. Denne opskrift/ret er meget velsmagende – jeg lavede den med kylling.
    Mvh. Helle

    1. Hej Jan.

      Det er jo meget forskelligt hvad vi hver især syntes er stærkt.

      Desuden kan der også være stor forskel på hvilken paste man bruger.

      Bruger man den paste jeg anbefaler, så vil jeg dog ikke sige doseringen gør retten meget stærk.

      Mvh
      Kristoffer

  2. Tænker at lave retten i næste uge. Har kun tørret kaffirblade.
    Skal de i blød inden???
    Hvilke grøntsager vil passe i retten??
    Hilsen Dorte

    1. Hej Dorte.
      Tak for din henvendelse. Jeg har være på ferie og har ikke set den før nu. Håber ikke svaret kommer for sent. Tørrede kaffirblade, kommes i retten, lige som friske. Vær opmærksom på de ikke smager af så meget som friske.

      Du kan frit vælge grøntsager. Men hvis jeg skal anbefale noget, så ville det være løg og rød peberfrugt. Den flotte røde farve er perfekt til den cremede brunlige penang.

      ///Kristoffer

  3. Så er retten afprøvet.
    Den er virkelig god…og stærk
    En enkelt spsk paste og halvering af chilier var nok for os. Tilføjede rød peber, forårsløg og sukkerærter.
    Den skal klart laves igen.
    Tak for nogle super gode opskrifter

    1. Hej Dorte

      Tak for dine pæne ord. Jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter og at maden smagte godt.
      Det er utrolig svært med stærk mad – der er så stor forskel på hvad folk kan lide og hvornår man syntes noget er stærkt.

      Håber den bliver helt perfekt næste gang.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.