Sød chilisovs (Nam chim kai)

Sød chilisovs er en lækker og poplær dip i Thailand. Du kender den sikker også herhjemmefra, hvor den desværre alt for ofte kommer i en billig købeversion. Er man heldig har folk været i en en specialforretning efter den. Men du skylder dig selv at lave den fra bunden. Det er super nemt og så smager det altså bare bedre.
Den er rigtig god til mange mange ting, men min favorit er friturestegte rejer med dej (de fleste kender det som tempura – dette er dog det japanske udtryk.)

Antal personer:

Opskriften giver ca. 500 ml. sød chilisovs

Ingredienser:

4 fed hvidløg
16-20 stk. friske, røde chilier. (uden kerner)
2,5 dl. god vineddike
2,5 dl. sukker
1 tsk. fiskesovs

Opskrift:

  1. Pil dine hvidløg, del dine chilier på midten og pil kernerne ud af dem. Put begge dele i din blender og blend dem fint.
  2. Put eddike og sukker i en gryde og rør godt rundt i det hele indtil alt sukker er smeltet..
  3. Tilsæt de fint blendede chilier og hvidløg, samt fiskesovs.
  4. Det er færdigt når indholdet i gryden er kogt så meget ind at den får en substans som marmelade.
  5. Fjern gryden fra varmen og lad det stå i 5 – 10  minutter, indtil det er kølet lidt af.
  6. Til sidst hælder du den søde chilisovs på en helt rent glas (hæld kogen vand over glasset inden brug).

Noter:

Det er smag og behag hvor stærk man ønsker chilisovsen. Du kan fint tilsætte lidt flere chilier end der står i opskriften. Du kan også ændre konsistensen af din chili sovs. Jo tykkere du vil have den, jo længere lader du den bare simre.

13 år ago

7 Kommentarer

  1. Nok den bedste opskrift jeg umiddelbart kunne finde. Jeg tilsatte også en del lime saft, og brugte et par habaneros i hver gryde for at få lidt bund i smagen.
    Super resultat.

    Tusinde tak;

    Caspar

    1. Hej Caspar,

      Tak for de pæne ord. Det er altid godt med nogle andre erfaringer og tilføjelser til opskriften. Jeg vil prøve dit forslag næste gang.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.