Thai fiskefrikadeller (Tod Mun Pla)



Alle elsker fiskefrikadeller og når den almindelig version trænger til et pift, så er disse thai fiskefrikadeller (Tod Mun Pla) en frisk og lækkert alternativ. Du bestemmer selv hvor spicy og krydrede de skal være. Det er nemt, hurtigt og smager rigtig lækkert. Velbekomme.

Antal Personer:

4

Ingredienser:

200 gr. lys fisk (f.eks. torsk eller sej)
200 gr. laks (kan udlades og så tager du bare 400 gr. lys fisk)

175 gr. rejer eller blæksprutte
1 tsk. salt
1 stk. æg
3 tsk. mel (eller maizena)
1/2 stang finthakket citrongræs
1 – 2 stk. kaffirblade (alternativt revet skal fra en økolime)
1 spsk. rød karrypasta (grøn er også OK)
1 tsk. finthakket  ingefær
1,5 tsk. rørsukker
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. fiskesovs
1 – 2 stk. forårsløg, finthakket (alt efter størrelsen)
1 bundt koriander (doser selv efter smag og behag – jeg bruger en god håndfuld)
150 gr. friske grønne bønner i fine stykker
Evt. 1 finthakket lille rød chili (hvis du godt kan lide din mad spicy)

 

Opskrift:

  1. Rens fisken, pil halen af rejerne.
  2. Skær begge dele i mindre stykker.
  3. Hak forårsløg fint (mindre end 5 mm.)
  4. Hak koriander fint (mindre end 5 mm.) – koriander kan puttes i blenderen med resten af ingredienserne, men så kan du risikerer større stykker koriander i dine fiskefrikadeller.
  5. Skær de grønne bønner i fine små stykker.
  6. Alle ingredienser, undtagen forårsløg og bønner, puttes i en blender, foodproceesor eller stavblendes til den ønskede konsistens – du bestemmer selv om du vil have en grov eller fin fars.
  7. Tilsæt bønner og forårsløg til farsen og stil den på køl.
  8. Ønsker du tilbehør, som f.eks. sød chilisovs, peanutssovsstærk thailansk salat med agurk eller den thailandske version af argurkesalat, så laves det nu.
  9. Efter minimum 30 min. på køl, tages farsen ud.
  10. Varm godt med olie på en pande.
  11. Form fiskefrikadellerne og steg dem til de er gyldenbruge og gennemstegt ( ca. 2 – 3 minutter alt efter størrelse)
  12. Lad dem dryppe af på køkkenrulle
  13. Serveres varme

Noter:

Retten kan serveres som både forret, hovedret eller tilbehør. Personligt fortrækker jeg dem som en lille forret med stærke thailanske salat med agurk. eller med den friske thailandske version af en agurkesalat.
Som hovedret kan du servere ris til.
De kan godt stilles på køl til dagen efter og genopvarmes i en ovn ved ca. 200 grader i 5 minutter.

 

5 måneder ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *