groen_karry

Grøn karry (Green curry – kaeng khiao wan)

Lækker, autentisk og nem opskrift på den klassiske thai ret – kylling i grøn karry. Velbekomme.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser:

3 spsk. Grøn karry paste
4½ dl. kokosmælk
2 dl. hønsefond
5 – 8 stk. thai auberginer (alternativt kan du bruge ca. en ½ alm. aubergine)
400 gr. kylling (skåret i mundrette bidder)
2 spsk. rørsukker (alm. sukker kan også bruges).
2 spsk. fiskesovs
5 kaffir lime blade
1 håndfuld thai basilikum (kan udskiftes med alm. basilikum)
1 – 2 røde chillier (uden kerner, skåret i tynde skiver).
½ rød eller grøn peber (skåret i tynde aflange strimler)
ca. 200 gr. sukkerærter (kan deles på midten hvis du ønsker mindre stykker)


Opskrift:

  1. Hæld 2 dl. kokosmæk i en gryde og reducer det indtil det tykner (det er typisk færdigt når olien adskiller sig fra resten af kokosmælken. Men i enkelte tilfælde sker det ikke og det er ok. Bare fortsæt med opskriften).
  2. Tilsæt din grønne karry paste og sauter mens du rører ofte i ca. 2 minutter. Hvis du ikke får rørt nok rundt og lidt paste sætter sig på bunden af gryden, kan du tilsætte lidt ekstra kokosmælk så det løsner.
  3. Tilsæt dine kyllingestykker og rør godt rundt så det hele blandes grundigt.
  4. Tilsæt thai auberginer, kaffir lime blade, hønsefond, det sidste kokosmælk, sukker og fiskesovs.
  5. Lad det simre i et par minutter
  6. Hvis du vil have ærter og grøn peber i din ret, tilsætter du den nu og skruer lidt op for varmen, så det får et hurtigt opkog.
  7. Sluk for varmen, tag gryden af komfuret. Smag til med det sukker og fiskesovs
  8. Bland chili og thai basilikum i retten og rør godt rundt.

Noter:

  • Server retten i en dyb skål med en tallerken hvide ris til.
8 måneder ago

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.