groen_karry

Grøn karry (Green curry – kaeng khiao wan)

Lækker, autentisk og nem opskrift på den klassiske thai ret – kylling i grøn karry.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser:

  • 3 spsk. Grøn karry paste
  • 4½ dl kokosmælk
  • 2 dl hønsefond
  • 5-8 stk. thai auberginer (alternativt kan du bruge ca. en ½ alm. aubergine)
  • 400 g kylling (skåret i mundrette bidder)
  • 2 spsk. rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 håndfuld thai basilikum (kan udskiftes med alm. basilikum)
  • 1 – 2 røde chilier (uden kerner, skåret i tynde skiver).
  • ½ rød eller grøn peber (skåret i tynde aflange strimler)
  • 200 g sukkerærter (kan deles på midten, hvis du ønsker mindre stykker)

Opskrift:

  1. Hæld 2 dl kokosmæk i en gryde og reducer det indtil det tykner (det er færdigt, når olien adskiller sig fra resten af kokosmælken. I enkelte tilfælde sker det ikke og det er ok. Bare fortsæt med opskriften).
  2. Tilsæt din grønne karry paste og sauter, mens du rører ofte i ca. 2 minutter. Hvis du ikke får rørt nok rundt og lidt paste sætter sig på bunden af gryden, kan du tilsætte lidt ekstra kokosmælk, så det løsner.
  3. Tilsæt dine kyllingestykker og rør godt rundt, så det hele blandes grundigt.
  4. Tilsæt thai auberginer, kaffir limeblade, hønsefond, det sidste kokosmælk, sukker og fiskesauce.
  5. Lad det simre i et par minutter
  6. Hvis du vil have ærter og grøn peber i din ret, tilsætter du den nu og skruer lidt op for varmen, så det får et hurtigt opkog.
  7. Sluk for varmen, tag gryden af komfuret. Smag til med det sukker og fiskesauce
  8. Bland chili og thai basilikum i retten og rør godt rundt.

Noter:

Server retten i en dyb skål med en tallerken hvide ris til.

2 år ago

5 Kommentarer

  1. Den her opskrift smagte så autentisk som da jeg første gang smagte grøn karry og ikke havde den fjerneste ide om hvon jeg overhovedet kunne komme i nærheden af at lave noget lignende mig selv.

    Mange tak for den. 5/5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.