Kylling med cashewnødder (Gai Phat Met Ma Muang Himmaphan)

Lækker og mild thai ret med kylling og cashewnødder. Perfekt til folk med sarte maver, eller når du har brug for en pause fra den stærke mad. Jeg vælger tit denne ret, når jeg laver thaimad til en flok gæster. Så er der dels noget til dem, som ikke kan spise de stærke retter (som børn og enkelte voksne) og så er det også meget rart at have en ret eller to, som ikke er stærk.
Det er meningen at cashewnødderne skal tage farve og blive lidt klistret af den tilsatte østerssauce. Du skal derfor ikke vente for længe med at tilsætte dine cashewnødder, når du først har hældt fiskesauce og østerssauce i retten. Hvis de ikke er blevet lidt mørke og klistrede, kan du tilsætte lidt mere østerssauce, efter du har puttet nødderne i retten.

Antal personer:

6

Ingredienser:

  • 1000 g. kylling (skæres i tynde strimler)
  • 1 bdt. forårsløg (hakkes i forsekllige størrelser, groft og fint)
  • 2 stk. røde peberfrugter (skæres i tynde aflange strimler)
  • 150 g cashewnødder
  • 3 fed hvidløg (hakkes fint)
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. sød østerssauce
  • 1 tsk. sukker

Opskrift:

  1. Skær din kylling i tynde strimler, ca. 1. cm i tykkelsen og nogle cm i længden.
  2. Varm en pande op og rist herefter cashewnødder, indtil de bliver gyldne. Pas på at de ikke får for meget.
  3. Hak forårsløg i fint. Nogle vil gerne have hele ringe, men jeg hakker dem gerne lidt forskelligt og skærer også nogle længere strimler.
  4. Skær peberfrugterne i tynde, aflange strimler. Gerne lidt længere end de kyllingestrimler du har skåret.
  5. Hak hvidløg fint.
  6. Varm olien op i en wok/sautepande.
  7. Tilsæt de fint hakkede hvidløg, vend dem hurtigt i den varme olie.
  8. Tilsæt kyllingen og rør godt rundt. Det brænder nemt fast.
  9. Tilsæt fiskesauce når kyllingen har fået lidt farve – rør godt rundt.
  10. Tilsæt østerssauce og rør det hele godt sammen.
  11. Tilsæt cashewnødder, peberfrugt og sukker.
  12. Rør det hele godt rundt og tag din wok af blusset.
  13. Tilsæt forårsløg og vend det hele godt sammen.

Noter:

Server retten sammen med ris, helst jasmin ris. Og som nævnt i starten er dette en rigtig god valg, når du vil lave flere retter til dine gæster.

9 år ago

17 Kommentarer

  1. Hej Kristoffer
    Vil prøve at lave din ret: Kylling med cashewnødder, men er i tvivl om hvor mange personer den er til. Jeg er nybegynder inden for Thai køkkenet.

  2. Hej Isabel.

    Retten er til 4 personer som udgangspunkt.
    Du vil nok også kunne strække den til 5 personer hvis du laver ris til 5 personer.

    Men med 800 – 1000 gr. kød så er der 200 – 250 gr. kød pr. mand (4 personer) hvilket er rigeligt når man taler thaimad.

  3. Fantastisk side du har her. er ny i thaikøkkenet. Hvis jeg skal komme med en lille ide som ville hjælpe mig en hel del. Hvad med at sætte tid på hvor lang tid de forskellige retter tager at lave. Mvh. Ronny

    1. Hej Ronny

      Tak for de pæne ord. Det er en rigtig god ide du har.
      Jeg vil snarest muligt få tilføjet den tid det tager at lave de forskellige retter.
      Det må dog blive et ca. antal minutter da folk jo arbejder i forskellige tempoer 🙂

      ///Kristoffer

  4. Hej,
    Der står sød østerssovs, den jeg har hedder bare østerssovs men den indeholder 12 % sukker, er det den rigtige?
    Mvh
    Mette

  5. Jeg skal prøve for første gang, at lave denne Ti ret.

    Bruger man ikke salt i disse retter og kan man komme lidt chilli i.?

    Retten se tør ud, er der slet ikke noget væde ved.?

    1. Hej Lone

      Man bruger normalt ikke salt i thairetter. Her bruger man istedet fiskesovs. Fiskesovs giver både den salte smag og lidt væde.
      Du kan også sagtens komme chili i, hvis du ønsker retten lidt spicy.

      Retten er slet ikke tør. Fiskesovs og østerssovs giver retten væde. Men det er vigtigt at du ikke steger det for lang tid, for så fordamper fiskesovsen og østerssovs.
      Retten skal ikke være flydende, men lettere klæbring (det gør østerssovsen).

      ///Kristoffer

    1. Hej Sofie

      Det kan du sagtens. Det stiller bare lidt større krav til kokken, når det hele skal blandes sammen.
      Men jeg bruger ofte selv en alm. pande, hvis den anden ikke lige er tilgængelig 🙂

      ///Kristoffer

  6. Lavede denne ret i går til min søn og jeg. Han spiste alt og sagde det var bedre end det bedste han havde fået på en restaurant.

  7. Hej Kristoffer
    Tak for en spændende opskrift. Jeg vil prøve at lave retten i weeekenden.
    Kender du nogle butikker hvor jeg kan købe østerssovs?
    Jeg bor i Københavsområdet.
    /Peter

    1. Hej Peter,

      Tak for de pæne ord. Jeg beklager jeg ikke har fået svaret dig.

      Alle asiatiske specialbutikker har en eller anden slags østerssovs. Du kan også nogle gange finde den i gode supermarkeder.

      Jeg kan desværre ikke anbefale nogle specielt i København, da jeg selv er fra Århus.
      Velbekomme.

      \\\Kristoffer

  8. Hej Kristoffer
    Kan retten fryses? Har du erfaring med det?
    Vh Pernille

    1. Hej Pernille,

      Retten kan godt fryses ned. Men det er ikke en ret jeg vil anbefale man gør det ved.

      Stort set alle retter som skal lynsteges, er kendetegnet ved råvarernes friskhed. Der er stadig godt bid i dem og farverne er flotte.

      Når retten bliver frosset ned og varmet op anden gang, så vil grønsagerne bløde og kedelige. Det samme gælder nødderne.

      Mvh
      Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.