Agurkesalat (Ahjaad)

Agurkesalat fra Thailand er nemt og lækkert tilbehør til flere forskellige thai retter. Det er nemt at lave denne lækre tilbehør og det an holde sig i køleskabet et par uger – vi har dog altid spist denne omgang inden for 14 dage. Måske det kan stå længere tid. Velbekomme!

Antal Personer:

4

Ingredienser:

1 agurk
1 skalotteløg (alternativt 1 lille rødløg)
1 spsk. sesam frø
1 – 2 røde chilier
6 spsk. eddike (gerne god eddike)
6 spsk. sukker
6 spsk. vand
Lidt salt

Opskrift:

  1. Agurken skylles og skrælles. (du kan godt undlade at skrælle den)
  2. Skær agurken i skiver (personligt skærer jeg dem ca. 5 mm. i tykkelsen. Men du kan lave skiverne helt fine eller endnu grovere).
  3. Skyld din chili, flæk dem på langs og rens kernerne ud.
  4. Skær din chili i tynde skiver.
  5. Pil dit løg og del det i 4. Skær de 4 dele i tynde skiver.
  6. Kog vand, salt, sukker og eddike – til dit sukker er opløst.
  7. Hæld blandingen over agurk, løg og chili.
  8. Tilsæt sesamfrø
  9. Lad det trække i køleskabet i et par timer.

Noter:

Perfekt tilbehør til f.eks. thai fiskefrikadeller eller når du laver kylling satay med peanutsovs.
Du kan med fordel putte dem på glas og gemme det i køleskabet.

7 år ago

3 Kommentarer

  1. Agurkerne er ikke skåret som opskriften foreskriver, når man ser på fotoet??

    1. Hej Preben. Jeg har opdateret opskriften og havde ikke fået slettet den tidligere måde at klargøre agurken på. Men den er rettet nu.
      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.