Agurkesalat (Ahjaad)

Agurkesalat fra Thailand er nemt og lækkert tilbehør til flere forskellige thai retter. Det er nemt at lave denne lækre tilbehør og det an holde sig i køleskabet et par uger – vi har dog altid spist denne omgang inden for 14 dage. Måske det kan stå længere tid. Velbekomme!

Antal Personer:

4

Ingredienser:

1 agurk
1 skalotteløg (alternativt 1 lille rødløg)
1 spsk. sesam frø
1 – 2 røde chilier
6 spsk. eddike (gerne god eddike)
6 spsk. sukker
6 spsk. vand
Lidt salt

Opskrift:

  1. Agurken skylles og skrælles. (du kan godt undlade at skrælle den)
  2. Skær agurken i skiver (personligt skærer jeg dem ca. 5 mm. i tykkelsen. Men du kan lave skiverne helt fine eller endnu grovere).
  3. Skyld din chili, flæk dem på langs og rens kernerne ud.
  4. Skær din chili i tynde skiver.
  5. Pil dit løg og del det i 4. Skær de 4 dele i tynde skiver.
  6. Kog vand, salt, sukker og eddike – til dit sukker er opløst.
  7. Hæld blandingen over agurk, løg og chili.
  8. Tilsæt sesamfrø
  9. Lad det trække i køleskabet i et par timer.

Noter:

Perfekt tilbehør til f.eks. thai fiskefrikadeller eller når du laver kylling satay med peanutsovs.
Du kan med fordel putte dem på glas og gemme det i køleskabet.

1 år ago

2 Kommentarer

    1. Hej Preben. Jeg har opdateret opskriften og havde ikke fået slettet den tidligere måde at klargøre agurken på. Men den er rettet nu.
      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.