Agurkesalat (Ahjaad)



Agurkesalat fra Thailand er nemt og lækkert tilbehør til flere forskellige thai retter. Det er nemt at lave denne lækre tilbehør og det an holde sig i køleskabet et par uger – vi har dog altid spist denne omgang inden for 14 dage. Måske det kan stå længere tid. Velbekomme!

Antal Personer:

4

Ingredienser:

1 agurk
1 skalotteløg (alternativt 1 lille rødløg)
1 spsk. sesam frø
1 – 2 røde chilier
6 spsk. eddike (gerne god eddike)
6 spsk. sukker
6 spsk. vand
Lidt salt

Opskrift:

  1. Agurken skylles og skrælles. (du kan godt undlade at skrælle den)
  2. Flæk agurken på langs og fjern indmaden. Del begge stykker endnu en gang, således du har 4 stykker agurk.
  3. Skær agurken i skiver (personligt skærer jeg dem ca. 5 mm. i tykkelsen. Men du kan lave skiverne helt fine eller endnu grovere).
  4. Skyld din chili, flæk dem på langs og rens kernerne ud.
  5. Skær din chili i tynde skiver.
  6. Pil dit løg og del det i 4. Skær de 4 dele i tynde skiver.
  7. Kog vand, salt, sukker og eddike – til dit sukker er opløst.
  8. Hæld blandingen over agurk, rødløg og chili.
  9. Tilsæt sesamfrø
  10. Lad det trække i køleskabet i et par timer.

Noter:

Perfekt tilbehør til f.eks. thai fiskefrikadeller eller når du laver kylling satay med peanutsovs.
Du kan med fordel putte dem på glas og gemme det i køleskabet.

3 måneder ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *