Stegte ris med ananas og rejer

Prøv denne lækre, men simple ret. Stegte ris med ananas og rejer er en rigtig turist klassiker fra Thailand og serverer du den i en udhulet ananas, vil den du helt sikkert imponerer dine gæster. Du kan stort set selv bestemme indholdet og du kan sagtens tilsætte flere grøntsager alt efter hvad du har i køleskabet.

Antal Personer:

2

Ingredienser:

  • 1 ananas (skæres i mindre stykker).
  • 2 dl. ris (koges i forvejen, så de kan nå at blive kolde).
  • 150 gr. kylling (skæres i mindre aflange stykker).
  • 100 gr. rejer (evt. haler fjernes).
  • 1 stk. skalotteløg (hakkes fint).
  • 1 tsk. stødt ingefær.
  • 4 fed hvidløg (hakkes fint).
  • 2 spsk. fiskesauce (hakkes fint).
  • 1 spsk. østersauce.
  • 1 tsk. sukker.
  • Netural olie til stegning.

Opskrift:

  1. Kog dine ris minimum et par timer i forvejen så de kan blive kolde eller brug en rest fra dagen før.
  2. Del din ananas på tværs og brug en spiseske til at grave kødet ud. Skærm den hård kerne ud og kasser den.
  3. Skærm ananaskødet i mindre stykker.
  4. Rens dine hvidløg og løg og hak dem fint.
  5. Rens og skær din kylling i mindre aflange stykker.
  6. Opvarm olie på en stor stegepande.
  7. Steg kyllingen et par minutter.
  8. Tilsæt rejerne og steg videre 1 minut. (hvis rejerne er frosne, så tø dem op inden brug, ellers kommer der for meget vand ud i panden.
  9. Fjern rejer og kylling fra panden.
  10. Tilsæt en ny omgang olie og varm den op.
  11. Steg hvidløg og løg til de er gennemsigtige.
  12. Skru op for varmen.
  13. Tilsæt ris og rør godt rundt.
  14. Tilsæt fiskesauce, østerssovs og sukker, mens du rører godt rundt i ca. 1 minut.
  15. Tilsæt kylling, rejer og ananas og steg det hele i ca. 2 minutter.
  16. Fyldet puttes i de 2 halve ananas og serveres med det samme.
  17. Pynt eventuelt med et par kviste friske krydderurter (her basilikum).

Noter:

Retten kan serveres med det meste kød, men personligt foretrækker jeg kylling og rejer. Vælger du rejer, så husk de ikke skal have så lang tid på panden.
Rette kan med fordel serveres sammen med den stærke thailanske salat med agurk.

7 måneder ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.