Thai Mango Sticky Rice (Khao Niaow Ma Muang)

Prøv den klassiske Mango Sticky Rice dessert. Har du besøgt Thailand og deres gadekøkken, så kender du formentlig også denne dessert/snack.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser:

  • 130 gr. søde thai ris.Thai sweet rice (aka sticky rice)
  • 3.75 dl. vand
  • 1 ds. kokoksmælk
  • 1/4 tsk. salt
  • 5 spsk. brun sukker
  • 2 modne mangoer

Opskrift:

  1. Læg dine ris i blød i i ca. 2.5 dl. vand i ca. 30 minutter i en alm. gryde.
  2. Dræn ikke vandet fra dine ris efterfølgende.
  3. Tilsæt ca. 1.25 dl vand mere, ½ dåse kokosmælk, salt og 1 spsk. brun sukker. Rør godt rundt.
  4. Tænd for dit blus og bring ris og vand i kog. Når det koger, let lidt på din grydes låg, så lidt af dampen kan forsvinde.
  5. Skru ned for blusset, indtil dine ris kun simrer.
  6. Lad dem simrer i 20 til 30 minutter, eller indtil kokosmæk og vand er helt absorberert af risene.
  7. Sluk for varmen, men lad gryden blive over blusset, læg låget helt på igen. Lad risene efterkoge ca. 5 til 10 minutter.
  8. Gå i gang med kokossovsen.
  9. Hæld den sidste ½ dåse kokosmælk i en gryde. Varm kokosmæken op (den skal ikke koge) over medium varme. Tilsæt 3 spsk. brun sukker og rør rundt indtil dit sukker er oplæst.
  10. Smag på din sovs og tilsæt mere sukker hvis du ønsker det. Sovsen skal være sød, især fordi du kommer til at spise ris til.
  11. Klaggør din mango ved at skrælle dem og skære dem ud i cm tykke skiver. Du kan også give dig i kast med flotte og finurlige udskærringer, f.eks. skrå snit, hhv. fra højre og så venstre (på den måde laver du både af din mango.
  12. Put noget ris på en tallerken, anret mango ved siden af og slut af med at hælde godt med sød kokos sovs over.
  13. Stil resten af din kokos sovs i en skål på bordet, så folk kan tage mere. Velbekomme!

Noter:

Der er ingen decideret erstatning for thai sticky rice eller på dansk klister ris. På engelsk kaldes de også glutinous rice.
Jeg har prøvet at erstatte dem med flere forskellige ris typer og ingen af dem giver den originale oplevelse af denne dessert. Tættest på er sushiris, men de bliver ikke lige så fluffy så de rigtige klister ris.
Denne dessert er lige lækker, uanset om den serveres kold eller varm.

3 år ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.