pad karpow

Stegt basilikum (og spinat) med kød (Pad Karpow)

Pad Karpow er en vaskeægte gadekøkken klassiker og en af mine personlige favoritter. Den er både nem og hurtig at lave og så smager den fantastisk. Den indeholder massere af hvidløg, som er godt for din immunforsvar og massere af chili som øger din forbrænding. Denne ret skal være rigtig stærk, men er du ikke vant til thaimad, så reducer evt. mængden af chili. Retten laves rigtigt med thailandsk hellig basilikum, men det kan være rigtig svært at få fat på, så derfor har jeg lavet en version med alm. dansk basilikum og spinat.

Antal personer:

Retten er til 3 – 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g hakket kød (jeg bruger primært kylling eller gris)
  • 4 spsk. olie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 store thai chillier (grønne chillier fra supermarkedet kan bruges – men de skal være stærke)
  • 2 tsk. soya
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 1 tsk. østerssovs
    1 spsk. rørsukker
  • 100 gram basilikum
  • 100 gram spinat
  • 50 gram bønner
  • ½ dl vand
  • 4 æg (et spejlæg pr. mand.)

Opskrift:

  1. Put dine hvidløg i en minihakker og giv dem en god omgang. De må godt være helt most.
  2. Skær din chilier i små fine ringe, ikke mere et et par mm. i tykkelsen. ( er du rigtig kunstnerisk, så skær enkelte igennem på skrå).
  3. Skyld og rens basilikum og spinat.
  4. Skær dine bønner i mindre stykker.
  5. Hak dit kød meget fint (eller vær doven og vælg hakkekød).
  6. Varm din wok eller sautepande godt op og tilsæt din olie.
  7. Når olien er varm, tilsætter du hvidløg. Rør godt rundt, så de ikke brænder på. Når de får kulør tilsætter du kødet.
  8. Når kødet er næsten færdigt, tilsætter du fiskesovs, østerssovs, soya sukker og vand.
  9. Rør godt rundt indtil blandingen begynder at blive mere stiv i det. Det tager nogle minutter.
  10. Herefter tilføjer du chili, og bønner. Steg det hele i et par minutter.
  11. Tilsæt basilikum og spinat og rør godt rundt indtil bladene er skrumpet godt ind.

Noter:
Dette er en stærkt ret og det er en del af charmen. Selvom turister får en mildere version, så giver den stadig sved på panden. Det kan være fristende at lave retten endnu mildere. Men det er synd og ødelægger efter min mening hele meningen med retten.Det samme gælder hvis man vælger nogle kedelig og smagsløse chilier fra ens supermarked.

Server den retten med en portion ris og et spejlæg til. Det runder lige den stærke smag lidt af.

3 år ago

2 Kommentarer

  1. Mums har lavet det for første gang idag
    Fik det hos en thailænder i januar og det er bare en lækker ret

    1. Hej Rikke
      Velbekomme!

      Det er en rigtig lækker ret. Det er en af mine ynglingsretter – især hvis jeg er i humør til noget stærkt.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.