pad karpow

Stegt basilikum (og spinat) med kød (Pad Karpow)



Pad Karpow er en vaskeægte gadekøkken klassiker. En af mine personlige favoritter. Mest fordi den er nem at lave, men også fordi man selv kan bestemme hvor stærk den skal være. Retten er fuld af hvidløg og chili, hvilket gør den både sund og lækker.

Antal personer:

Retten er til 3 – 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g hakket kød (jeg bruger primært kylling eller gris)
  • 4 spsk. olie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 store thai chillier (grønne chillier fra supermarkedet kan bruges – men de skal være stærke)
  • 2 tsk. soya
  • 2 spsk. fiskesovs
    1 spsk. rørsukker
  • 100 gram basilikum
  • 100 gram spinat
  • 50 gram bønner
  • ½ dl vand
  • Evt. 3 – 4 æg (et spejlæg pr. mand).

Opskrift:

  1. Put dine hvidløg i en minihakker og giv dem en god omgang. De må godt være helt most.
  2. Skær din chilier i små fine ringe, ikke mere et et par mm. i tykkelsen. ( er du rigtig kunstnerisk, så skær enkelte igennem på skrå)
  3. Skyld og rens basilikum og spinat.
  4. Skær dine bønner i mindre stykker.
  5. Hak dit kød meget fint (eller vær doven og vælg hakkekød).
  6. Varm din wok godt op og tilsæt din olie.
  7. Når olien er varm, tilsætter du hvidløg. Rør godt rundt, så de ikke brænder på. Når de får kulør tilsætter du kødet.
  8. Når kødet er næsten færdigt, tilsætter du fiskesovs, soya sukker og vand. Rør godt rundt indtil blandingen begynder at blive mere stiv i det. Det tager nogle minutter
  9. Herefter tilføjer du chili, og bønner. Steg det hele i et par minutter.
  10. Tilsæt basilikum og spinat og rør godt rundt indtil bladene er skrumpet godt ind.

 

Noter:
Dette er en stærkt ret og det er en del af charmen. Selvom turister får en mildere version, så giver den stadig sved på panden. Det kan være fristende at lave retten endnu mildere. Men det er synd og ødelægger efter min mening hele meningen med retten.Det samme gælder hvis man vælger nogle kedelig og smagsløse chilier fra ens supermarked.

Server den retten med en portion ris. Hvis du syntes den er for stærk, så server den med et spejlæg til også. Det runder lige den stærke smag lidt af.


2 år ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *