Spicy stegte nudler med kylling (Pad Kee Mao)

Prøv den populære gadekøkkenklassisker, Pad Kee Mao. Det er en spicy ret med stegte nudler og kylling. Direkte oversat betyder Pad Kee Mao, ‘Drunken Noodles’. Navnet er ikke helt uden humor, da det hentyder til mængden af væske der er nødvendigt for at spise denne stærke ret. Har du prøvet denne ret fra et gadekøkken i Thailand, så ved du hvor stærk retten kan være. Her en kold øl sjældent nok til at dulme den stærke chilismag. Jeg har tilpasset denne opskrift så de fleste kan spise retten uden at syntes det er ubehageligt. Men er du ikke vant til chili, så skru lidt ned for mængden. Men husk at denne ret skal være spicy. Velbekomme!

Antal personer:

2 personer

Ingredienser:

1 ½ stk. birds eye chili
1 – 2 røde chilier
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
400 gr. ris nudler
250 gr. kylliing
1 alm. løg
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. østerssovs
2 spsk. soya sovs
1 tsk. rørsukker
1 håndfuld thai basilikum
Neutral olie

Opskrift:

  1. Ren birds eye chili for kerner.
  2. Klargør skalotteløg og hvidløg.
  3. Put hvidløg, skalotteløg og birds eye chili i en morter eller en minihakker. Kværn/blend til det har en fin paste agtig konsistens.
  4. Tilbered dine nudler efter anvisningen på pakken. Vær opmærksom på at nogle nudler skal stå i blød i længere tid.
  5. Når nudlerne er færdige, hældes vandet fra og de holdes lune ved blot at putte låget tilbage på gryden.
  6. Rens din kylling og sker den i mindre stykker
  7. Rens løget og skær det i mindre både.
  8. Fjern kernerne i  de røde chilier og skær dem i aflange stykker (mere for pynt end smag).
  9. Varm en god slat neutral olie i en wok eller dyb pande. Tilsat din paste af birds eye chili, hvidløg og skalotteløg.
  10. Rør konstant rundt i ca. 1 minuts tids
  11. Tilsæt dine løg stykker og brun dem af 1 – 2 minutter på hver side.
  12. Tilsæt kylling og fiskesovs og steg indtil kyllingen er færdig. Typisk omkring 3 minutter.
  13. Tilsæt nudler, østersovs, soyasovs, rørsukker og de røde chilier.
  14. Steg under omrøring i ca. 6 minuter.
  15. Skyl og hak basilikum groft.
  16. Tag panden af varmen, tilsæt basilikum, rør rundt og server med det samme.

Noter:

Du kan sagtens erstatte thai basilikum med alm. basilikum. Men doser lidt mindre da den alm. basilikum godt kan smage af lidt mere.

5 måneder ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.