Pastes

I rigtig mange af mine opskrifter indgår der en eller anden form for paste. Paste eller pasta på dansk, er en færdig blanding af en lang række krydderier og ingredienser som man så kan tilsætte for at opnå den smag de forskellige paste giver.

Du kan sagtens lave din egen paste, der findes et hav af opskrifter på nettet. Jeg har valgt ikke at gøre dette da jeg dels ikke gider bruge tiden på det og det er for dyrt. En paste kan købes for en 15 – 20 kr. i de forskellige specialbutikker, hvilken man slet ikke kan lave det til selv. Nogle af ingredienserne kan være svære at få i Danmark og kan man endelig finde dem, kan de være ret dyre. En bøtte paste til 15 – 20 kr. holder ret længe og derfor har jeg valgt ikke at give mig i kast med at lave min egen paste (indtil videre i hvert fald).

Når man køber paste, så giver det vel sig selv at der kan være stor forskel i smagen (og styrken) på de forskellige paste.
Derfor: Smag ALTID på maden undervejs – bruger du en ny paste, så smag på den på forhånd. Virker den stærk, så tilsæt lidt mindre end opskriften siger.

Jeg bruger følgende pastes i mine retter. Bemærk producenten af de paste jeg har lagt op, når du selv skal købe en paste et sted. Ellers kan du ikke være sikker på at mængden i min opskrift passer.

Massaman Paste fra Mae Ploy:

Massaman Curry Paste

Yellow Curry Paste fra Mae Ploy:

Yellow Curry Paste

Red Curry Paste fra Mae Ploy:

Red Curry Paste

Green Curry Paste fra Mae Ploy:

Green Curry Paste

Panaeng Curry Paste fra Mae Ploy:

Panaeng Curry Paste
Stærk Chili Paste (nam prik pao) fra Mae Pranom:

nam-prik-pao


Pad Thai Paste fra Lobo:

Pad Thai Paste

16 Kommentarer

 1. Hej Maria

  Jeg køber 2 forskellige steder i Århus.
  Det ene er Minh Anh Trading ved siden af Baresso i Århus C (ved banegården.
  Det andet sted er Thai-Binh Trading på Skanderborgvej 107B i 8260 Viby J.
  Det er en større butik med bedre udvalg og desuden kan man her både få bedre betjening og hjælp (i forhold til Minh Anh Trading)

  1. Okay 🙂
   Havde håbet på det var i Kbh.
   Men tror du, det er en standard varer i de fleste thai butikker?

   Og spændende side du har 🙂

   1. Mange tak 🙂

    De paste jeg bruger er standard i de fleste thai special butikker.
    Der findes dog nogle forskellige udgaver og de kan være lidt stærkere, så bruger du en anden udgave end dem jeg har vist så brug lidt mindre og smag til løbende.

 2. Hej Kristoffer
  Vil prøve at lave din ret: Kylling med cashewnødder, men er i tvivl om hvor mange personer den er til. Jeg er nybegynder inden for Thai køkkenet.

  1. Hej Isabel.

   Retten er til 4 personer som udgangspunkt.
   Du vil nok også kunne strække den til 5 personer hvis du laver ris til 5 personer.

   Men med 800 – 1000 gr. kød så er der 200 – 250 gr. kød pr. mand (4 personer) hvilket er rigeligt når man taler thaimad.

 3. Hej Super fed hjemmeside☺ Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber du måske kan hjælpe med. Jeg spiser en del på Kowloon i Århus, og de har en ret som jeg virkelig godt kunne tænke mig at lære at lave. Retten hedder Kaeng phed ped yang, og er nr. 60 på deres menu kort☺ Retten består af and i matsaman karry m/ananas, løg, tomater, peberfrugt og vindruer i kokosmælk. Når jeg googler retten kan jeg ikke finde nogen pastes der hedder Matsamam karry, men kan se at du har skrevet om en der hedder Massaman Paste fra Mae Ploy. Mon ikke du kunne være den man skal bruge?

  Derudover hedder retten jo Kaeng phed ped yang. Men når man googer det siger den stavefejl, og der kommer en ret frem der hedder Gaeng phed ped yang (hvilket jo er ret tæt på☺ Men denne ret er en rød carry ret hvis man kigger opskrifterne. Er Massaman Paste det samme som rød karry paste?

  Håber det giver mening:-)

  1. Hej Rune.

   Tak for din ros.
   Er glad for siden kan bruges.

   Rød Karry og Massaman karry er ikke det samme.
   Men med chance for at fornærme de kritiske thaimads fans, så kan man sagtens bytte rundt på massaman og rød karry i langt de fleste retter.

   Ud fra den måde du beskriver det på, så vil jeg mene at Massaman karry er det samme som den Massaman Paste jeg henviser til.

   Det lyder som en spændende ret, selvom jeg aldrig har prøvet vindruer i en thai ret 🙂

   Held og lykke med projektet. Hvis du bliver tilfreds, så send endelig opskriften og vi kan dele den med de andre brugere af denne side.

   Mvh
   Kristoffer

 4. Hej Kristoffer

  Fantastisk god hjemmeside. Min thaihustru er mere end glad for at den eksisterer, nu kan hun endelig sende mig i køkkenet og lave thai-mad.

  God og meget forståelig opbygning og beskrivelser – lige til at gå til for en europæer.

  Og mange spændende traditionelle retter.

  Jeg håber, du på et tidspunkt (meget snart) vil kaste dig over thai-desserter og thailandske kager. Så jeg også kan kaste mig over dette.

  Ellers en opfordring til andre her på siden, til at sende letforståelige opskrifter på dansk ind til dig, som vi alle kan dele.

  Endnu engang tak for en fremragende hjemmeside.

  Hilsen Claus

  1. Hej Claus

   Tak for de pæne ord. Jeg er glad for siden kan bruges. Hele tanken er netop at lave dem nem og overskuelig så alle kan lave lækker thaimad.

   Jeg har desværre ingen erfaring med thai-desserter og kager. De madkurser jeg har været på i Thailand har desværre ikke haft fokus på dette og jeg har derfor heller ikke nogen opskrifter.
   Hvis der er nogle der har gode opskrifter på thai desserter og kager, så del dem endelig. Jeg vil gerne teste dem og lægge opskriften op her på siden.

   ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *