Fyldt thai omelet

En populær ret i Thailand, om end nok mest blandt de besøgende gæster. Den er nemlig ikke stærk og dermed en kærkommen mulighed for at undgå de stærke krydderier.
Desuden er retten billig at lave, så den er også et godt valg for studerende eller bare som et supplement til en hovedret.

Antal personer:

2

Ingredienser:

  • 300 g kyllingekød (gris eller kalkun kan også bruges)
  • 5 stk. æg
  • 2 stk forårsløg
  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 200 g champignons (eller andre svampe efter eget valg)
  • ½ kop ærter
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. østerssauce
  • 4 spsk. vindruekerneolie

Opskrift:

  1. Hak både løg og forårsløg fint.
  2. Hak tomaterne groft.
  3. Skær svampene i ønsket størrelse.
  4. Pisk herefter æggene godt sammen. Vær sikker på de er pisket helt sammen.
  5. Varm en pande op, tilsæt olien (2 spsk.) og vent til den er godt varm.
  6. Tilsæt herefter kød, forårsløg, tomater, rødløg, champignons og ærter på panden og steg dem godt igennem (de skal i alt have ca. 8 – 10 minutter).
  7. Et par minutter før kød og grøntsager er færdige, tilsæt fiskesauce og østerssauce og steg det med indtil kød og grøntsager er møre.
  8. Tag fyldet af panden og sæt det til side i en skål.
  9. Hæld de sidste 2 spsk. vindruekerneolie på panden og varm igen olien godt op.
  10. Hæld den piskede æggemasse på panden og steg den i 5 min.
  11. Tag fyldet i skålen og hæld det ud på halvdelen af omeletten.
  12. Fold den anden halvdel af omeletten over fyldet.

Noter:

Læg en tallerken oven på panden når omeletten er færdig. Herefter vender du bunden i vejret på panden, mens du holder tallerkenen imod. Det er den nemmeste måde at få din omelet af panden uden at det går i stykker.

13 år ago

6 Kommentarer

    1. Hej Theakol

      Det er som udgangspunkt til 2 personer. Men hvis der f.eks laves salat og andet tilbehør til kan man godt strække det til 3

      ///Kristoffer

  1. Hej Kristoffer. Sikke en lækker ret, den fik jeg serveret, da jeg var i Thailand. Men blev i tvivl da jeg læste opskriften, om du kommer fiskesovsen og østerssovsen på grøntsagerne eller i æggestanden?

    1. Hej Sarah

      Jeg er helt enig. Det er virkelig en lækker ret.
      Den er i øvrigt perfekt sammen med Pad Karpow.

      Jeg kan godt se det ikke er så tydeligt hvornår fiske- og østersovs skal på.
      Men den skal på sammen med grøntsagerne.

      Det bliver også lige rettet i opkriften.

      ///Kristoffer

  2. Hej Kristoffer

    Kan man bruge en almindelig olie i stedet for vindruekerneolie?

    Vh Monica

    1. Hej Monica. Du kan bruge alle smagsneutrale olier. Raps, solsikke- og vindruekerneolie. Til nøds også en olivenolie. Men jomfruolivenolie duer ikke, da det giver for meget smag.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.