Rejer med hvidløg (Goong Gah Tee-em)



Mangler du en nem og utrolig lækker ret, så er disse rejer med hvidløg (Goong Gah Tee-em) et rigtig godt bud. De kan bruges både som hovedret, forret eller som snack.
De smager lige så fantastisk som de ser ud. Velbekomme!

Antal Personer:

3 – 4 (alt efter om det er forret eller hovedret)

Ingredienser:

700 – 900 gram rejer (du kan bruge alle slags rejer og med og uden hale.)
1 stk. citron
Olie til stegning
Lidt salat blade (til servering)
Lidt agurk (i skiver – til servering)
Lidt tomat (i skiver – til servering)

Marinade:
8 fed hvidløg (knus dem med den flade side af kniven og hak dem i ønsket størrelse)
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. koriander rod fint hakket (alternativt koriander blader – hakket groft)
2 tsk. rørsukker
Peber

Opskrift:

  1. Start med at lave din marinade. Blandt hvidløg, fiskesovs, koriander, rørsukker og peber i en skål.
  2. Tilsæt dine rejer og lad det trække i minimum 30 minutter på køl.
  3. Mens du venter, tager du agurk, tomat og salat og gør klar.
  4. Anret salat, tomat og agurk på et fad.
  5. Varm lidt olie på din pande
  6. Tilsæt rejer og marinade – steg til rejerne er færdige (når de bliver lyserøde)
  7. Anret rejerne i en bunke ved siden af salat, tomat og agurk.
  8. Server evt. ris til retten.

Noter:

Retten kan bruges både som hovedret, forret og snack. Jeg foretrækker den dog som en lille forret. Serverer du den som hovedret, så server ris til.
Det er vigtigt, at du ikke steger rejerne for meget – de bliver nemt seje og gummi-agtige hvis du giver dem for lang tid.
Som snack, kan du med fordel lave en sød chilisovs til.

5 måneder ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *