Rejer med hvidløg (Goong Gah Tee-em)

Mangler du en nem og utrolig lækker ret, så er disse rejer med hvidløg (Goong Gah Tee-em) et rigtig godt bud. De smager lige så fantastisk, som de ser ud. De kan bruges som hovedret eller som starter.
Jeg foretrækker dem dog som en lille starter. Serverer du dem som hovedret, så server ris til. Det er vigtigt, at du ikke steger rejerne for meget – de bliver nemt seje og gummi-agtige, hvis du giver dem for lang tid.
Som snack kan du med fordel lave en sød chilisauce til.

Antal Personer:

4

Ingredienser:

  • 700 – 900 g rejer (du kan bruge alle slags rejer med og uden hale.)
  • 1 stk. citron
  • Olie til stegning
  • Lidt salat blade (til servering)
  • Lidt agurk (i skiver – til servering)
  • Lidt tomat (i skiver – til servering)

Marinade:

  • 8 fed hvidløg (knus dem med den flade side af kniven og hak dem i ønsket størrelse)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. koriander rod fint hakket (alternativt koriander blade – hakket groft)
  • 2 tsk. rørsukker
  • Peber

Opskrift:

  1. Start med at lave din marinade. Blandt hvidløg, fiskesauce, koriander, rørsukker og peber i en skål.
  2. Tilsæt dine rejer og lad det trække i minimum 30 minutter på køl.
  3. Mens du venter, tager du agurk, tomat og salat og gør klar.
  4. Anret salat, tomat og agurk på et fad.
  5. Varm lidt olie på din pande
  6. Tilsæt rejer og marinade – steg til rejerne er færdige (når de bliver lyserøde)
  7. Anret rejerne i en bunke ved siden af salat, tomat og agurk.
  8. Server evt. ris til retten.
7 år ago

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.