Thai fiskefrikadeller (Tod Mun Pla)

De fleste kan godt lide fiskefrikadeller, men når den almindelig version bliver for kedelige, så er disse thai fiskefrikadeller (Tod Mun Pla) et frisk og lækkert alternativ. Du bestemmer selv, hvor spicy og krydrede de skal være. Det er nemt, hurtigt og smager rigtig lækkert. Retten kan serveres som både forret, hovedret eller tilbehør. Personligt fortrækker jeg dem som en lille forret med den stærke thailanske salat med agurk eller med den friske thailandske version af en agurkesalat. Som hovedret kan du servere ris til. De kan godt stilles på køl til dagen efter og genopvarmes i en ovn ved ca. 200 grader i 5 minutter.

Antal Personer:

4

Ingredienser:

  • 200 g lys fisk (f.eks. torsk eller sej)
  • 200 g laks (kan udlades og så tager du bare 400 g lys fisk)
  • 175 g rejer eller blæksprutte
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 3 tsk. mel (eller maizena)
  • 1/2 stang finthakket citrongræs
  • 1 – 2 stk. kaffirblade (alternativt revet skal fra en økolime)
  • 1 spsk. rød karrypasta (grøn er også OK)
  • 1 tsk. finthakket  ingefær
  • 1,5 tsk. rørsukker
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 – 2 stk. forårsløg, finthakket (alt efter størrelsen)
  • 1 bundt koriander (doser selv efter smag og behag – jeg bruger en god håndfuld)
  • 150 g friske grønne bønner i fine stykker
  • Evt. 1 finthakket lille rød chili (hvis du godt kan lide din mad spicy)

Opskrift:

  1. Rens fisken, pil halen af rejerne.
  2. Skær begge dele i mindre stykker.
  3. Hak forårsløg fint (mindre end 5 mm)
  4. Hak koriander fint (mindre end 5 mm) – koriander kan puttes i blenderen med resten af ingredienserne, men så kan du risikere større stykker koriander i dine fiskefrikadeller.
  5. Skær de grønne bønner i fine små stykker.
  6. Alle ingredienser, undtagen forårsløg og bønner, puttes i en blender, foodproceesor eller stavblendes til den ønskede konsistens – du bestemmer selv om du vil have en grov eller fin fars.
  7. Tilsæt bønner og forårsløg til farsen og stil den på køl.
  8. Ønsker du tilbehør, som f.eks. sød chilisauce, peanutssovs, stærk thailansk salat med agurk eller den thailandske version af argurkesalat, så laves det nu.
  9. Efter minimum 30 min. på køl, tages farsen ud.
  10. Varm godt med olie på en pande.
  11. Form fiskefrikadellerne og steg dem til de er gyldenbrune og gennemstegt (ca. 2 – 3 minutter alt efter størrelse)
  12. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  13. Serveres varme.
7 år ago

2 Kommentarer

  1. Hmm… Man skal både bruge 1 spk fiskesovs og 3 spk fiskesovs skulle der have været en anden slags sovs måske?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.