Rød thai karry (Red Curry – kaeng phet)

Rød karry er en slags stuvning, men jeg vil hellere kalde det en suppe, da vi typisk opfatter en stuvning som noget, der er kogt længe. Det er absolut ikke tilfældet her. For ligsom med alt andet thaimad er rød karry nemt og hurtigt at tilberede, og det skal ikke småkoge mere end 10 – 20 minutter. Denne ret kan laves med flere forskellige slags kød, men min favorit er oksekød. Men lad være med at gå på kompromis med kvaliteten af det kød, du benytter i denne ret. Jeg har prøvet at få denne ret med store klumper meget sejt oksekød, og det er ikke lækkert. Som med så mange andre gryderetter, så bliver den bedre dagen efter. Så dette er en ret, du godt kan lave dagen i forvejen – men husk på at den også er stærkere dagen efter, så smag den tilinden servering. Du kan selvfølgelig frit tilsætte grøntsager i retten, alt efter hvad du har i køleskabet.

Antal Personer:

4

Ingredienser:

  • 400 g oksekød (du kan også bruge gris, kylling eller rejer. Skæres i små aflange stykker)
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. rød karry paste
  • 2-3 røde chilier (deles på midten, kernerne fjernes og chilien skæres i aflange tynde stykker)
  • ½ aubergine (skæres i små aflange stykker)
  • 1 håndfuld basilikumblade (skyldes)
  • 1 håndfuld bambusskud (skæres i små aflange stykker)

Opskrift:

  1. Skær dit oksekød ud i små stykker, gerne aflange.
  2. Gør det samme med bambusskudene og den halve aubergine (har du valgt små thai aubergine, så kan du nøjes med at dele dem i kvarte).
  3. Del chilierne på midten og fjern kernerne (du kan bruge en teske til at skrabe dem ud med, hvis du ikke vil have
    fingerne ned i chilien). Skær herefter chilierne i aflange tynde stykker. Jeg foretrækker dem med en længde på et par cm. Nogle kan godt lide smagen af chili, men er lidt bange for chilistykker. Så kan chilierne blot hakkes fint.
  4. Varm lidt olie op i en god pande.
  5. Tilsæt rød karry paste og rør godt rundt så det bliver godt fordelt.
  6. Tilsæt efterfølgende din kokosmælk og rør godt rundt.
  7. Jeg foretrækker at vende alt mit kød hurtigt på en pande, inden jeg putter det i retten. Dette er smag og behag, og du kan fint putte kødet ned i retten, efter du har tilsat kokosmælk.
  8. Vend det hele godt og grundigt.
  9. Tilsæt fiskesauce, de røde chilier og aubergine stykkerne.
  10. Vend de nye ingredienser i retten og lad den simre i 10 – 20 minutter. Retten er færdig, når kødet er mørt.
  11. Lige inden retten serveres puttes basilikumbladene i og det hele vendes lige hurtigt.
12 år ago

6 Kommentarer

  1. I ingredienser står der ikke noget om bambusskud, er det i retten eller? og i så fald hvor meget?

    1. Hej Line

      Det kan jeg godt se. Det gik vist lidt stærkt 🙂
      Det er rettet nu. Du skal bruge ca. en håndfuld bambusskud.

      Mvh
      Kristoffer

  2. Hej
    Skal der okse eller gris eller kylling OG rejer, eller hvordan skal det forstås?

    1. Hej Jens,

      Tak for dit spørgsmål.
      Jeg kan godt se det var lidt uklart, så jeg har opdateret teksten.
      Det er kun en slags kød og så kan du egentlig frit vælge hvad du har lyst til.

      Velbekomme.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.