Rød karry (Red Curry)



Rød karry er en slags stuvning, på samme måde som Massaman og Penang er. Jeg vil egentlig hellere kalde det en suppe, da vi typisk opfatter en stuvning som noget der er kogt sønder og sammen.
Og det er absolut ikke tilfældet med thai mad. For ligsom med alt andet thai mad er Rød Karry nemt og hurtigt at tilberede og det skal ikke småkoge mere end 10 – 20 minutter.
Jeg har prøvet denne ret med både gris, rejer, kylling og oksekød. Min favorit er oksekød men det kommer meget an på hvad slags oksekød man benytter. Jeg har prøvet at få denne ret med store klumper meget sejt oksekød og det er ikke sjovt. Så lad hver at gå på kompromis med kvaliteten af det kød du benytter i denne ret.

Antal Personer:

3 – 4

Ingredienser:

  • 400 gr. oksekød (eller gris, kylling og rejer)
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. rød karry paste
  • 2-3 røde chilier (husk at fjerne kernerne)
  • ½ aubergine (er du i en specialbutik kan du med fordel vælge en håndfuld thai auberginer alt efter størrelsen)
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 håndfuld bambusskud

Opskrift:

  1. Skær dit oksekød ud i små stykker, gerne aflange.
  2. Gør det samme med bambusskudene og den halve aubergine  (har du valgt små thai aubergine så kan du nøjes med at dele dem i kvarte).
  3. Del chilierne på midten og fjerne kerne (du kan bruge en teske til at skrabe dem ud med hvis du ikke vil have fingerne ned i chilien). Skær herefter chilierne i aflange tynde stykker,  jeg foretrækker dem med en længden på en et par cm. men nogle kan gode lide smagen af chili, men er lidt bange for chilistykkerne og så kan du bare hakke chilien fint.
  4. Varm lidt olie op i en god pande.
  5. Tilsæt rød karry paste og rører godt rundt så det bliver godt fordelt.
  6. Tilsæt efterfølgende din kokosmælk og rør godt rundt.
  7. Jeg foretrækker at vende alt mit kød hurtigt på en pande inden jeg smider det i retten. Dette er smag og behag og du kan fint smide kødet ned i retten efter du har tilsat kokosmælk.
  8. Vend det hele godt og grundigt.
  9. Tilsæt fiskesovs, de røde chilier og aubergine stykkerne.
  10. Vend de nye ingredienser i retten og lad den simre i 10 – 20 minutter. Retten er færdig når kødet er mørt.
  11. Lige inden retten serveres puttes basilikumbladene i og det hele vendes lige hurtigt.

Noter:

Som med så mange andre gryderetter, så bliver den bedre dagen efter. Så dette er en ret du godt kan lave dagen i forvejen – men husk på at den også er stærkere dagen efter, så smag lige på den når den er færdig. Hvis den allerede nu er så stærkt du tænker den nok lige er i overkanten, så skal du nok lige spæde den lidt op inden du stiller den til side.
Du kan selvfølgelig frit tilsætte grøntsager i retten, alt efter hvad du har i køleskabet. Men husk på at med denne ret gælder “less is more” og yderligere er farverne en stor del af denne ret og den oplevelse den giver.





5 år ago

2 Kommentarer

  1. I ingredienser står der ikke noget om bambusskud, er det i retten eller? og i så fald hvor meget?

    1. Hej Line

      Det kan jeg godt se. Det gik vist lidt stærkt 🙂
      Det er rettet nu. Du skal bruge ca. en håndfuld bambusskud.

      Mvh
      Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *