Pastes

I rigtig mange af mine opskrifter indgår der en eller anden form for paste. Paste eller pasta på dansk, er en færdig blanding af en lang række krydderier og ingredienser som man så kan tilsætte for at opnå den smag de forskellige paste giver.

Du kan sagtens lave din egen paste, der findes et hav af opskrifter på nettet. Jeg har valgt ikke at gøre dette da jeg dels ikke gider bruge tiden på det og det er for dyrt. En paste kan købes for en 15 – 20 kr. i de forskellige specialbutikker, hvilken man slet ikke kan lave det til selv. Nogle af ingredienserne kan være svære at få i Danmark og kan man endelig finde dem, kan de være ret dyre. En bøtte paste til 15 – 20 kr. holder ret længe og derfor har jeg valgt ikke at give mig i kast med at lave min egen paste (indtil videre i hvert fald).

Når man køber paste, så giver det vel sig selv at der kan være stor forskel i smagen (og styrken) på de forskellige paste.
Derfor: Smag ALTID på maden undervejs – bruger du en ny paste, så smag på den på forhånd. Virker den stærk, så tilsæt lidt mindre end opskriften siger.

Jeg bruger følgende pastes i mine retter. Bemærk producenten af de paste jeg har lagt op, når du selv skal købe en paste et sted. Ellers kan du ikke være sikker på at mængden i min opskrift passer.

Massaman Paste fra Mae Ploy:

Massaman Curry Paste

Yellow Curry Paste fra Mae Ploy:

Yellow Curry Paste

Red Curry Paste fra Mae Ploy:

Red Curry Paste

Green Curry Paste fra Mae Ploy:

Green Curry Paste

Panaeng Curry Paste fra Mae Ploy:

Panaeng Curry Paste
Sød Chili Paste (nam prik pao) fra Mae Pranom:

nam-prik-pao


Pad Thai Paste fra Lobo:

Pad Thai Paste

10 kommentarer

  1. Maria
    Maria at · Reply

    Hvilken butik har du købt din paste i?

  2. kristoffer
    kristoffer at · Reply

    Hej Maria

    Jeg køber 2 forskellige steder i Århus.
    Det ene er Minh Anh Trading ved siden af Baresso i Århus C (ved banegården.
    Det andet sted er Thai-Binh Trading på Skanderborgvej 107B i 8260 Viby J.
    Det er en større butik med bedre udvalg og desuden kan man her både få bedre betjening og hjælp (i forhold til Minh Anh Trading)

    1. Maria
      Maria at · Reply

      Okay :)
      Havde håbet på det var i Kbh.
      Men tror du, det er en standard varer i de fleste thai butikker?

      Og spændende side du har :)

      1. kristoffer
        kristoffer at · Reply

        Mange tak :)

        De paste jeg bruger er standard i de fleste thai special butikker.
        Der findes dog nogle forskellige udgaver og de kan være lidt stærkere, så bruger du en anden udgave end dem jeg har vist så brug lidt mindre og smag til løbende.

  3. Isabel Rolfing
    Isabel Rolfing at · Reply

    Hej Kristoffer
    Vil prøve at lave din ret: Kylling med cashewnødder, men er i tvivl om hvor mange personer den er til. Jeg er nybegynder inden for Thai køkkenet.

  4. Rune Thygesen
    Rune Thygesen at · Reply

    Hej Super fed hjemmeside☺ Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber du måske kan hjælpe med. Jeg spiser en del på Kowloon i Århus, og de har en ret som jeg virkelig godt kunne tænke mig at lære at lave. Retten hedder Kaeng phed ped yang, og er nr. 60 på deres menu kort☺ Retten består af and i matsaman karry m/ananas, løg, tomater, peberfrugt og vindruer i kokosmælk. Når jeg googler retten kan jeg ikke finde nogen pastes der hedder Matsamam karry, men kan se at du har skrevet om en der hedder Massaman Paste fra Mae Ploy. Mon ikke du kunne være den man skal bruge?

    Derudover hedder retten jo Kaeng phed ped yang. Men når man googer det siger den stavefejl, og der kommer en ret frem der hedder Gaeng phed ped yang (hvilket jo er ret tæt på☺ Men denne ret er en rød carry ret hvis man kigger opskrifterne. Er Massaman Paste det samme som rød karry paste?

    Håber det giver mening:-)

  5. Claus
    Claus at · Reply

    Hej Kristoffer

    Fantastisk god hjemmeside. Min thaihustru er mere end glad for at den eksisterer, nu kan hun endelig sende mig i køkkenet og lave thai-mad.

    God og meget forståelig opbygning og beskrivelser – lige til at gå til for en europæer.

    Og mange spændende traditionelle retter.

    Jeg håber, du på et tidspunkt (meget snart) vil kaste dig over thai-desserter og thailandske kager. Så jeg også kan kaste mig over dette.

    Ellers en opfordring til andre her på siden, til at sende letforståelige opskrifter på dansk ind til dig, som vi alle kan dele.

    Endnu engang tak for en fremragende hjemmeside.

    Hilsen Claus

Har du et spørgsmål til opskriften eller vil du bare dele ris eller ros?