Tom Kha kokus suppe

Klassisk thai suppe med kylling (Tom kha gai)

Thom kha gai er en rig, frisk og varm suppe.
Det er en klassiske thai suppe og du kan få den serveret i stort set hele Thailand. Retten kan godt skifte lidt fra region til region og i det sydlige Thailand, hvor jeg har opskriften fra,  bruger man gurkemeje  til at give den lidt kulør. I Thailand bruges retten ofte sammen med andre ting eller som forret.

Antal personer:

Retten er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 400 gr. kylling
  • 1 ½ ds kokosmælk
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 løg
  • 4- 5 skiver galangarod (kha)
  • 1 lille stilk citrongræs
  • 1  spsk. frisk presset citronsaft
  • 1 lille drys gurkemejerod
  • 4 – 5 små blandede røde og grønne chilier
  • 2 kaffirblade (kaffir)
  • Tilsæt evt. vand hvis der mangler lidt væske.

Opskrift:

  1. Kyllingen skæres i mindrestykker
  2. Galangaroden skæres i tynde skiver
  3. Chili skæres i forskellige størrelser.
  4. Citrongræs masses med den flade side af kniven og skærres i 3 – 4 stykker.
  5. Kaffirbladene skæres i meget tynde strimler.
  6. Varm kokosmælken op i en gryde.
  7. Kylling, chili og citrongræs tilsættes og bringes i kog.
  8. Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen kaffirbladene)
  9. Lad retten simre i ca. 5 min og smag den til.
  10. Lad den simreyderligere ca. 5 min. (Indtil kyllingen er færdige)
  11. Hæld suppen i små skåle eller en stor og drys med kaffirbladene

Noter:
Retten serveres klassisk med kylling, men man kan i princippet serveres med andre typer kød.
Retten er spicy er serveres derfor ofte sammen med andre retter eller som en forret.