indbagte rejer - Goong Tod- Tempura

Indbagte rejer (Goong Tod )



Indbagte rejer, kylling osv. er ikke en ret fra Thailand.
Mange kender det fra Japan, hvor man kalder det tempura (hvilket det også kan findes som i Thailand). Man kan også finde en del indbagte ting i det kinesiske køkken.
De indbagte rejer er perfekte som en lille forret og kan med fordel kombineres med en hjemmelavet sød chilisauce.

Antal personer:

3 – 4 (Folk spiser nemt 3 stk. som forret/appetizer)

Ingredienser:

12 stk. store tigerrejer eller kongerejer.
1 dl. hvedemel
1 fed hvidløg
1 dl. vand
½ tsk. sort peber
½ tsk. fin salt
½ tsk. hvidt bagepulver

Til stegning:
ca. ½ l olie (smags neutral)

Opskrift:

  1. Tø dine frosne rejer op i god tid. Hvis de stadig er lidt fugtige, så bliver resultatet ikke godt (du kan godt dyppe rejerne med lidt køkkenrulle for at sikre dig de er tørre).
  2. Hak hvidløget fint og blandt det sammen med mel, vand, peber, salt og bagepulver.
  3. Lad din dej hvile i ca. 15 minutter inden du går i gang.
  4. Imens kan du forberede olie og wok. Hæld olien i din wok og varm den op – Olien skal være ca. 180 grader varm. Helst ikke varmere..
  5. Vend en reje i dejen og dyp den forsigtigt i den varme olie.
  6. Hver reje skal have 4 – 5 min. i den varme olie, ca. 2 – 2½ minut på hver side (ja du skal vende rejerne selvom de er nede i olien.
  7. Men brug dine øjne – det kan godt gå stærkt i den varme olie og så snart de er gyldenbrune er de færdige.
  8. Når du tager dem op er det en god ide at placere dem på et stykke køkkenrulle (enten i et fad eller på en tallerken). Køkkenrullen suger overskydende olie til sig og sikre at du får nogle dejlig sprøde rejer.

Noter:

Det kan anbefales at bruge en hulske til at dyppe rejerne i den varme olie. Det er ret nemt at styre.
Når man at prøvet at lave de indbagte rejer et par gange kan man godt lave både 2 og 3 rejer at ad gangen. Men det er bedst at starte med 1 stk., da det er nemmest at styre.





6 år ago

6 Kommentarer

  1. Hej,

    Lyder og ser rigtig lækkert ud og vil rigtig gerne prøve at lave dem, men problemet er at jeg ikke kan tåle gluten eller hvede, så ville høre om, du tror, man eventuelt kan bruge rismel istedet for hvedemel?

    Mvh. Mamuna

  2. Hej Kristoffer

    Hvilken olie ville du anbefale at stege retten i? Og er der nogle olier der ville være “no-go”?

    VH Ida

    1. Hej Ida

      Jeg bruger altid selv raps- og solsikkeolie da jeg ikke har en frituremaskine.
      Men det er et emne som giver meget debat. Nogle sværger til Palmin eller raffinol pga. olier som raps og solsikke ikke er lavet til høje temperaturer.
      Men Palmin er et meget bearbejdet produkt (blegning osv.) hvilket jeg ikke er stor fan af personligt. Men det er blot en holdning og ikke noget jeg har noget konkret at byde ind på.

      Olier der er no-go er olie med smag, vindruekerneolie, sesam olie osv.

      ///Kristoffer

  3. Hej Kristoffer

    ser andre have æg i dejen. tænker selv at ægget vil være godt for at dejen bliver mere kraftigt. hvorfor bruger du ikke æg?

    1. Hej Christina

      Æg giver en mere luftig dej, men da æg ikke er nødvendigt, har jeg det ikke med i opskriften. Jeg har aldrig testet dejen med æg, men har svært ved at tro at det ikke ville fungerer.

      Hvis du prøver, må du gerne dele resultatet.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *