Thai omelet

Fyldt thai omelet

En populær ret i Thailand, om end nok mest blandt de besøgende gæster. Den er nemlig ikke stærk og dermed en kærkommen mulighed for at undgå de stærke krydderier.
Desuden er retten billig at lave, så den er også et godt valg for studerende eller bare som et supplement til en hovedret.

Antal personer:

2 – 3

Ingredienser:

  • 250 g kyllingekød (gris eller kalkun kan også bruges)
  • 4 stk. æg
  • 2 stk forårsløg
  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 200 g champignons (eller andre svampe efter eget valg)
  • ½ kop ærter
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. østerssovs
  • 4 spsk. vindruekerneolie

Opskrift:

  1. Hak både løg og forårsløg fint
  2. Hak tomaterne groft.
  3. Skær svampene i ønsket størrelse.
  4. Pisk herefter æggene godt sammen. Vær sikker på de er pisket helt sammen.
  5. Varm en pande op, tilsæt olien (2 spsk.) og vent til den er godt varm.
  6. Herefter tager du kød, forårsløg, tomater, rødløg, champignons og ærter på panden og steg dem godt igennem (de skal i alt have ca. 8 – 10 minutter).
  7. Et par minutter før kød og grøntsager er færdige, tilsæt fiskesovs og østerssovs og steg det med indtil kød og grøntsager er møre.
  8. Tag fyldet af panden, sæt det tilside i en skål.
  9. Hæld de sidste 2 spsk. vindruekerneolie på panden og varm igen olien godt op.
  10. Hæld den piskede æggemasse på panden og steg den i 5 min.
  11. Tag fyldet i skålen og hælder det ud på halvdelen af omeletten.
  12. Fold den anden halvdel over fyldet.

Noter:

Plaser en tallerken oven på panden når omeletten er færdig. Herefter vender du bunden i vejret på panden, mens du holder tallerkenen imod. Det er den nemmeste måde at få din omelet af panden uden at det går i stykker.